Inloggen Account aanmaken

Over deze training

Over deze training

Beetje depri? Deze site geeft je inzicht in jouw somberheid, denkpatronen en gewoonten. Naast informatie en uitleg bestaat de website uit een uitgebreide training met oefeningen om grip te krijgen op jouw somberheid. De training helpt je om negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. De training kun je zelfstandig volgen (zonder begeleiding van een zorgprofessional), op het moment dat het jou het beste uitkomt. Zo kun je je somberheid aanpakken!

Inhoud ontwikkeld door experts

Bij het vormgeven van de inhoud van de training is gebruik gemaakt van de inzichten uit de cursus van Grip op je Dip. Dit programma wordt aangeboden door stichting Grip op je Dip waarvan de Jutters, Dimence, Indigo Utrecht en het Trimbos Instituut de kernpartners zijn. Via www.gripopjedip.nl kunnen jongeren van 16 – 24 jaar op anonieme basis mailen met een ‘dipdeskundige’ of deelnemen aan een digitale groepscursus via een chatbox. Deze groepscursus is bewezen effectief. Om méér jongeren te kunnen bereiken en de drempel tot het volgen van een programma te verlagen, heeft mirro in samenwerking met het Grip op je Dip bestuur op basis van de cursus van Grip op je Dip deze zelfhulpwebsite ontwikkeld.

Onderwerpen die in de training aan de orde komen zijn:

  • Weg met somberheid: Je gedachten kloppen niet altijd met de werkelijkheid. Soms zijn ze negatiever dan de situatie in werkelijkheid is. Het kan je helpen om negatieve gedachten en denkfouten bij jezelf op te sporen.
  • Doe iets leuks: Als je je lichamelijk fit voelt, kun je geestelijk meer aan. Fit wordt je door gezond te eten en regelmatig te sporten, maar ook door te zorgen voor genoeg ontspanning.
  • Angst de baas: Sombere gevoelens en angstige gevoelens gaan vaak samen. Angstige gevoelens zijn eigenlijk heel normaal. Pas als je merkt dat deze gevoelens je belemmeren in je dagelijkse bezigheden, is het goed om er iets aan te doen.
  • Stop je gedachten: Iedereen piekert wel eens, maar van veel piekeren word je niet vrolijk. Er zijn oefeningen die je kunt doen om het piekeren te stoppen, zoals het ‘Piekerkwartier’ en ‘Drie minuten ademruimte’.

Stichting mirro

Dit is een website van Stichting mirro. Mirro ontwikkelt en beheert websites met online zelfhulp over verschillende thema’s. Mirro is een stichting zonder winstoogmerk. Meer informatie over mirro vind je bij Over Stichting mirro en op www.mirro.nl.